Een ogenblik geduld a.u.b.

Webinar ‘Hoe werkt de Benchmark PO&VO?’ bijt spits af

door Rinnie Oey

Tijdens de webinar ‘Hoe werkt de Benchmark PO&VO?’ op 13 en 14 januari hebben leden hun eerste ervaringen met de benchmark met elkaar kunnen delen.

In november 2020 hadden de leden van de PO-Raad en VO-raad de primeur: zij konden als eerste een kijkje nemen in de nieuwe Benchmark PO&VO. In de afgelopen periode hebben al honderden schoolbesturen de eigen cijfers bekeken en vergeleken met een relevante vergelijkingsgroep en desgewenst een toelichting te plaatsen.

De afgelopen periode heeft het benchmarkteam gebruikt om de benchmark verder te verbeteren op basis van vragen en opmerkingen van leden. De webinar draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de Benchmark PO&VO.

Waarom

Op 13 januari beten de deelnemers uit het voortgezet onderwijs de spits af. Hein van Asseldonk, vicevoorzitter van de VO-raad, gaf een introductie waarin hij inzoomde op het ‘waarom’, waarbij hij schetste dat de behoefte aan een benchmark al speelde vóór het ontstaan van de VO-raad in 2006. Daarna ging programmamanager Daniel van Geest in op de kenmerken van de benchmark en leidde hij het gezelschap door de online omgeving.

Benchlearning

Tijdens de tweede sessie de dag erna gaf vicevoorzitter Anko van Hoepen van de PO-Raad  de introductie. Hij legde de focus op het leren van elkaar. Die doelstelling krijgt dit jaar concreet vorm in een programma voor benchlearning. Dit als onderdeel van de verdere ontwikkeling van de benchmark, onder meer met het toevoegen van extra vergelijkingsgroepen en indicatoren voor onderwijskwaliteit.

Meer webinars

Dit webinar vormt de eerste van een aantal webinars over relevante onderwerpen, dat dit jaar wordt aangeboden. Hou de Nieuwspagina en andere nieuwskanalen van de PO-Raad en VO-raad in de gaten om deel te nemen.