Een ogenblik geduld a.u.b.

Ingrid Sluiter over het belang van deelnemen aan de Benchmark PO&VO

door Rinnie Oey

Dit keer legt Ingrid Sluiter uit waarom zoveel mogelijk schoolbesturen moeten deelnemen aan de benchmark.

Als lid van de Bestuurlijke Klankbordgroep geeft zij advies aan het team van het programma Benchmark PO&VO.

Met 36 scholen biedt SKPO Eindhoven onderwijs aan 10.000 leerlingen in de regio Eindhoven. Van huis uit een P&O-adviseur heeft Ingrid Sluiter bewust de overstap gemaakt naar het onderwijs. Nu maakt ze vanuit de visie ‘eigenaarschap van kinderen’ vanaf 2019 deel uit van het College van Bestuur van SKPO.

Eigen regie

Sluiter is een vurig pleitbezorger van de Benchmark PO&VO: “Met dít instrument kunnen wij transparant zijn over hoe wij onze maatschappelijke opdracht invullen. En, heel belangrijk, daarmee hebben we zelf de regie over wanneer we welke informatie delen. In het verleden misten we die regie.”

Ontwikkelbehoefte

Naast het sectorbelang ziet de bestuurder ook voordelen voor haarzelf en de stichting: “Het motto van SKPO is Leren met Lef. En dat willen we stimuleren bij leerlingen, onze collega’s, maar dat is natuurlijk ook van toepassing op mijzelf. Met behulp van de benchmark kan ik onze organisatie met  allerlei andere onderwijsorganisaties op veel verschillende manieren vergelijken, zodat we met en van elkaar kunnen leren.” Ingrid Sluiter geeft aan vooral niet bang te zijn voor oordelen, beoordelen, veroordelen, maar het te bekijken vanuit de eigen ontwikkelbehoefte en van daaruit te verdiepen. “We doen het goed, we hebben belangrijk werk, maar we kunnen het nog beter,” gaat Sluiter verder. “Laten we in het belang van onze sector proactief zijn en laten we hier allemaal aan meedoen.”

Kijk hier naar de videoboodschap.