Veel besturen, Raden van Toezicht, medezeggenschapsraden en andere geïnteresseerden weten de benchmark PO & VO al te vinden. Maar voor sommigen is het nog nieuw.
In de animatie op Vimeo krijg je een beeld van wat de benchmark voor jou kan betekenen.
Met ruim 30.000 leerlingen op 67 scholen is de Rotterdamse stichting BOOR een groot schoolbestuur. Als combinatiebestuur omvat BOOR meerdere onderwijssoorten, zoals basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. “In het algemeen is benchmarken voor een combinatiebestuur erg ingewikkeld. Denk hierbij aan de toerekening van kosten, personele inzet en resultaten naar de verschillende onderwijssectoren binnen zo’n bestuur. Dus dat juist de Benchmark PO&VO hieraan aandacht geeft is een mooie stap vooruit,” stelt manager Financiën Erik de Graaf.
In de reeks 'Bestuurders over 'hun' benchmark' bijt Jack Slangen van KBS Laurentius het spits af.
Het informatie- en verantwoordingsinstrument Benchmark PO&VO is al meer dan een jaar openbaar. Tijd voor een tussenstand met als belangrijkste vraag: wat doen we er al mee (of nog niet)?
De online vragenlijst die gebruikers binnen het dashboard kunnen invullen, hebben tot nu toe meer dan honderd gebruikers ingevuld.
Op donderdag 7 oktober vindt de presentatie plaats van de eerste sectorrapportages voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs.
Heb je als schoolbestuur inloggegevens nodig om in te loggen bij het dashboard van de Benchmark PO&VO of wil je een extra account? Dat kan eenvoudig door een mail te sturen naar benchmark@povosi.nl.
Tijdens de webinar ‘Hoe werkt de Benchmark PO&VO?’ op 13 en 14 januari hebben leden hun eerste ervaringen met de benchmark met elkaar kunnen delen.
Benieuwd naar de eerste Benchmark PO&VO, dook Wim Kokx na de ALV van de VO-raad op 26 november jl. in zijn ‘eigen’ data en was positief verrast.
Dit keer legt Ingrid Sluiter uit waarom zoveel mogelijk schoolbesturen moeten deelnemen aan de benchmark.
Waarom moeten zoveel mogelijk schoolbesturen deelnemen aan de Benchmark PO&VO? Ewald van Vliet legt uit.
Michel Dankers (stichting Voortgezet Onderwijs Regio Meijerijstad), Ingrid Sluiter (SKPO Eindhoven) en Ewald van Vliet (Lucas Onderwijs regio Haaglanden) vertellen wat de benchmark voor hen betekent.
Op 19 en 26 november is het zover: de presentatie van de eerste Benchmark PO&VO vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s) van de PO-Raad en de VO-raad.
Deze animatie laat zien hoe je Benchmark PO&VO kunt gebruiken.
Eind 2019 stemden leden van de PO-Raad en de VO-raad in met de ontwikkeling van een Benchmark PO&VO. Bestuurders, controllers en stafmedewerkers gaven in grote getalen gehoor aan de oproep om mee te denken over de inrichting. We spraken met drie deelnemers na de werksessies over de verdere ontwikkeling van de benchmark: het wordt veel meer dan een pakket aan cijfers...
Wat is de Benchmark PO&VO? Waarom is het juist nu belangrijk om een benchmark te ontwikkelen? Kan ik als schoolbestuurder invloed uitoefenen op de inhoud van de benchmark?
De VO-raad verkent samen met de PO-Raad de mogelijkheid van een benchmark. Beide ALV’s bespreken dit plan op de komende Algemene Ledenvergadering. Wat houdt zo’n benchmark in en hoe kunnen scholen, schoolbesturen en de sector deze benutten?