Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Waar kan ik toelichtingen schrijven bij de gegevens van mijn schoolbestuur?

  Direct na het inloggen (via de knop rechtsboven in de hoek) verschijnt een paarse balk in beeld met daarin de naam van je schoolbestuur. Dat is de link naar het formulier waarop je de toelichtingen kan schrijven.

 • Hoe gebruik ik de benchmark?

  1. Je kiest een thema waar je informatie over wilt hebben.
  2. In het dashboard van je gekozen thema kies je een schoolbestuur en de vergelijkingsgroep.  
  3. In dit dashboard vind je cijfers over verschillende onderwerpen in dat thema en kun je de gekozen groepen/gebieden met elkaar vergelijken. Het is ook mogelijk om een ander vergelijkingsgroep/gebied te kiezen in het dashboard.
  4. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Dan klik je op dit onderwerp in het dashboard. Je krijgt dan de zogenaamde indicator te zien. Hier kun je ontwikkelingen in tijd of ruimtelijke verschillen bekijken.
  5. Voor de schoolbesturen (achter een inlog): Via de links in de indicatoren kun je naar de databank gaan voor meer analyses, kun je links vinden naar andere websites of rapporten en kun je het onderwerp als favoriet toevoegen.
 • Kan ik het dashboard printen of exporteren?

  Met het pijltje rechtsboven kun je selecteren of je een PDF, Excelbestand of CVS-bestand van het dashboard wilt maken.
 • Kan ik zoeken op bestuursnummer?

  Ja. Eerder kon je al zoeken op

  • naam van een schoolbestuur
  • gemeente

  Daar is nu dus ook de mogelijkheid aan toegevoegd om op bestuursnummer te zoeken.

 • Moet ik elke keer als ik de website bezoek het gebied en mijn favorieten instellen?

  Voor een gebruiker die eerder de dashboards van de Benchmark heeft bezocht, wordt de instelling voor het laatst bekeken gebied bewaard en worden de favorieten bewaard.
 • Wanneer is mijn toelichting zichtbaar in de benchmark?

  Elke nacht vindt een automatische herstart plaats, waarbij de invulformulieren worden ververst. Je kunt er dus van uitgaan dat aanpassingen aan de invulformulieren de volgende dag te zien zijn in de online omgeving (dashboard).
 • Is de locatie van de vestiging(en) per schoolbestuur zichtbaar?

  Voortaan is het mogelijk om op een geografisch kaartje de locaties te zien van alle vestigingen per schoolbestuur. Dit kan bij het thema Bestuursprofiel.